REGISZTRÁLT VILLANYSZERELŐK KÉZIKÖNYVE és TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK

Tisztelt Regisztrált Villanyszerelők!

Jelen kiadványunkban összefoglaltuk az elmúlt évek jelentős változásait. Kiemelt hangsúlyt kaptak az új rendszerengedélyes fogyasztásmérő szekrények. Elosztói engedélyesek tulajdonosi körében történő változások. A Covid19 világjárvány hatására átalakult ügyviteli folyamatok. 

2020-ban a MEE VET koordinálásával, elindult az új rendszerengedélyes fogyasztásmérőhelyek fejlesztési folyamata. Megalakult az elosztói engedélyesek munkatársainak bevonásával egy mérőhelyi munkacsoport, amely megfogalmazta az új követelményeket, végig vitte a termékfejlesztést a gyártókkal közreműködve és lebonyolította az engedélyeztetési folyamatot. Az új rendszer 2021. október 15-tel elindult. Az új rendszer indulásával kapcsolatos kérdésekre a MEE VET honlapján megtalálhatók az elosztói engedélyesekkel egyeztetett válaszok.

2021-ben az Elosztói engedélyeseknél szervezeti és tulajdonosváltozások történtek, melyek hatással vannak a műszaki és ügyviteli folyamatokra. Annak érdekében, hogy a regisztrált villanyszerelők napra kész információkkal rendelkezzenek, látogassák a MEE VET honlapját (meevet.hu). 

2020 márciusában a MEE VET GINOP-5.3.5-18-2019-00139 pályázat keretén belül, a Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektet indított. A projekt célja a regisztrált villanyszerelők bevonása volt, az online ügyintézés világába. A kutatás szerint a regisztrált villanyszerelők több mint 95%-a nyitott az elektronikus felületen történő kommunikációra, valamint a munkájukat könnyítő mobiltelefonos applikációk használatára. 

Az elektronikus ügyviteli folyamatok érdekében az E.ON elkészítette és publikálta az elektronikus ügyviteli rendszerét (bekapcsoljuk.hu), mely csak az E.ON ÉDÁSZ, DÉDÁSZ területén használható. Ezen folyamatok a MEE VET honlapján is megtalálhatóak. A felhasználókat támogató rövid oktató videókkal és kiegészítő információkkal.

Ezen kézikönyv és a honlapon folyamatosan frissülő információkkal szeretnénk segíteni a regisztrált villanyszerelők munkáját.

Az új ismeretek elsajátításához és munkájukhoz sok sikert kívánok!

 

Kovács László

MEE VET elnöke