REGISZTRÁLT VILLANYSZERELŐK KÉZIKÖNYVE és TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK

TISZTELT OLVASÓ!

2009-ben elindítottuk a regisztrált villanyszerelők országos rendszerét a fogyasztók magasabb szintű kiszolgálása érdekében, melynek ma már országosan közel 5000 tagja van.

A Regisztrált Villanyszerelők Nyilvántartási Rendszerében résztvevő szerelőket a MEE VET ajánlja a felhasználók felé. Erre az oktatási alapra az elosztói engedélyesek kidolgozták azt a rendszert, amellyel további jogosultságot kaphatnak a regisztrált szerelők.

A kézikönyv elkészítésében a hazai elosztói engedélyesek ELMŰ Hálózati Kft., ÉMÁSZ Hálózati Kft., E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt., és az NKM Áramhálózati Kft. szakértői voltak segítségünkre, ezzel biztosítva azt, hogy a fogyasztásmérő helyek kialakításának naprakész követelményrendszerét.

A naprakész információk biztosításához bevezetésre került QR kód rendszer, amely közvetlen kapcsolatot és segítséget nyújt a képzéshez valamint a szakmai információk eléréséhez.

A kézikönyv teljes tartalma valamint az elosztói engedélyesek hírei és információi a MEE VET honlapján is megtalálhatók. A rendszer működési tapasztalatait és a regisztrált villanyszerelők véleményét összegyűjtve szerkesztettük újra a kézikönyv tartalmát.

Az elmúlt időszak problémája volt a nagyszámú sikertelen bekapcsolás. Ez két okra vezethető vissza. Különbözően értelmezték az eljárásban résztvevők a mérőhelyek kialakításával kapcsolatos utasításokat és szabályozásokat, valamint a szerelési technológiák nem megfelelő ismerete és betartása. Fentiek kiküszöbölésére kerül bevezetésre a mérőhelyi ellenőrző lista (check lista). Célja: egyértelműen meghatározni a mérőhelyek átvételének követelményeit.

A kézikönyvben bemutatásra kerülnek a jelenleg érvényes rendszerengedélyes fogyasztásmérő szekrények és szerelési technológiák. A kézikönyvben bemutatásra kerül pár ajánlott típus megoldás.

Kidolgozásra került egy új, a mérőhellyel és környezetével kapcsolatos típusmegoldási struktúra, melyből néhány ajánlott típusmegoldás a könyvben bemutatásra kerül.

A jövőben ez a rendszer össze lesz hangolva a check listával és az új mérőhelyi követelmény rendszerrel. Folyamatban van az MSZ 447 változása, melyről részletes információt talál a kézikönyvben.

Bízunk benne, hogy munkájához, valamint a fogyasztók magas színvonalú kiszolgálásához sok hasznos információt talál a kézikönyvben, itt: REGISZTRÁLT VILLANYSZERELŐK KÉZIKÖNYVE ÉS TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK

A tananyag elsajátításához és munkájához sok sikert kívánunk.

Kovács László

MEE VET elnöke