Bemutatkozás

Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Energia Társaság

 

Társaságunk fő feladata, hogy átlátható rendszert építsen ki a villamos energiában érdekelt szereplők - mint szolgáltatók, gyártók, vállalkozók, lakosság – összehangolásának érdekében. 2003 óta működünk, kiépített hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel a villamos energia iparágban.

 

Képzés

A fenntarthatósági értékeket szem előtt tartva oktatási, tanácsadási szerepet is vállalunk. Szakmai tanulmányútjainkon és konferenciáinkon a résztvevők megújíthatják ismereteiket és betekintést nyerhetnek napjaink és a jövő technikai megoldásaiba. Nem csak saját, hanem elismert nemzetközi szervezetek konferenciájának szervezésében is rendszeresen közreműködünk.

 

Tudomány

Tudományos szakmai szervezetként a hagyományok ápolása, az energia ipar elméleti- és gyakorlati tudományának fejlesztése elsődleges szempont tevékenységünk során. Ennek érdekében javaslatokat dolgozunk ki a villamos energia iparra vonatkozó szakmai és jogi rendezés fejlesztésére és állami, gazdasági és szakmai döntések előkészítésében vállalunk szerepet.

 

Innováció

Figyelemmel kísérjük az innovatív fejlesztésekben élen járó kutatók és szakemberek munkáját, műszaki alkotó tevékenységüket. A legújabb, figyelemre méltó eredményeket saját honlapunkon publikáljuk. Fontos számunkra a hazai energiahatékonyság javításában való részvétel, új technológiák megismertetése a környezetvédelmi szempontok betartása mellett.

 

Támogatás

Célunk, hogy a villamos ipari szegmensek összehangoltan működjenek, hogy a gyártók, a kivitelezők és a hálózati elosztó cégek minél rövidebb úton jussanak el egymáshoz. Ezen kívül tagjaink kapcsolatépítésében is tevékenyen részt veszünk, figyelembe véve és kihasználva az EU-tagság előnyeit. Kérésre szakvéleményt állítunk ki, szakértőként működünk közre az iparágat érintő ügyekben.