$.validate({ lang: 'hu' });

Hírek

Ajánlott szerelő képzés

Tisztelt Partnerünk! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önt az ELMŰ-ÉMÁSZ ellátási területén az ajánlott szerelői oktatásra a jelentkezési időpontról.

Amit jó ha tud egy villanyszerelő a kábelbehúzásról

Amit jó ha tud egy villanyszerelő a kábelbehúzásról - Érdekesség, hasznos tanács, termékajánló villamossági szakmabelieknek.

Miért fontos a felelősségbiztosítás?

A törvény tiltja a jogellenes károkozást, vagyis aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni. A károkozó akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy magatartása nem volt felróható. Tehát, ha másnak kárt okozunk (vagy alkalmazottunk, alvállalkozónk), kötelesek vagyunk kifizetni az okozott kárt. Kivéve, ha rendelkezünk az adott esetre fedezetül szolgáló felelősségbiztosítással, hisz ez esetben a biztosítótársaság jótáll helyettünk.

Tájékoztatás - a 2017. szeptember 1. utáni csatlakozó létesítési rendeletről

Tisztelt Partnerünk! A Magyar Közlönyben megjelent a 219/2017. (VII. 31.) Korm. rendelet a villanyszerelők bejelentéséről és nyilvántartásáról

E-túra Budapesten

Múlthéten ellátogattunk a Hop-On Hop-Off Budapest Március 15. téri üzletébe, ahol volt szerencsénk kipróbálni az e-rollert és az Airwheel-t. Nagyon élveztük, főleg, hogy szabadon garázdálkodhattunk a járgányokkal, persze csak a bolt közelében, ahol a panoráma is csodás.

Mi a jövő?

Mi a jövő? A világ kissé későn eszmélt rá, hogy környezetünket jobban kéne óvni, ápolni, de talán még nem késő. A világ nagyvárosai összefogtak, hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátás mértékét és negatív hatásait: London, Párizs és Mexikó a dízel- és benzin üzemanyagok betiltását tervezi tíz éven belül, Kínában kvótát vezettek be az elektromos járművekre, míg Norvégia a belsőégésű motorok korlátozását fontolgatja. Egyre nagyobb az érdeklődés az elektromos autók iránt, mégis, a fogyasztók nagy részének még túl drága.

E-különlegességek

E-különlegességek Hallottunk már elektromos autóról, bicikliről, rollerről, de elektromos hajóról? Hát nem igazán. Norvégiában 2018-ban elkezdik építeni a világ első elektromos meghajtású önjáró teherhajóját, amely 3000-3500 tonna bruttó hordképességű és egy feltöltéssel képes 65 tengeri mérföldet (120 km-t) megtenni 12-15 csomós sebességgel.

GeoOrbital wheel

GeoOrbital wheel – hagyományos bicikliből e-bike 1 perc alatt! Elkészült az első olyan kerékpár, amivel megtehetünk akár 30-80 km-t és szinte minden biciklihez kompatibilis. A bicikli 32 km/h-s sebességgel is képes haladni. De hogyan?

E-járgányok mindenkinek!

E-járgányok mindenkinek! Az elmúlt években előtérbe került a környezetvédelem, az energiahatékonyság, és nem utolsó sorban a gyorsaság, hiszen egy felgyorsuló, rohanó világban élünk. Ezért is nagyon hasznosak az elektromos járművek, legyen az e-car, e-bike, e-scooter, segway és még sorolhatnánk.

2017. július 1.- változások

A hálózatra csatlakozás feltételeinek változása a 2017. július 1.-vel hatályba lépett villamos energia törvény (VET) módosítás miatt.