Hírek

AZ EU energiapolitikai célkitűzései

Egyre fontosabb, hogy csökkentsük az energiaágazat káros környezeti hatásait. Ennek fontosságát az Európa Unió is felismerte, ezért megfogalmazott egy energiapolitikai stratégiát.

A biogáz termelés jelentősége az energetikában

Az energia legnagyobb részét fosszilis energiahordozókból nyerjük. Ezeknek azonban két igen jelentős hátránya van, egyrészt rendkívül környezetszennyezőek, másrészt végesek. Éppen ezért jelent hatalmas gondot a megnövekedett energiaigény, és ezért vált fontossá más energiahordozók előtérbe helyezése.

A fenntarthatóság

„A fenntartható fejlődés a folytonos szociális jólét elérése anélkül, hogy az ökológiai eltartó-képességet meghaladó módon növekednénk.”

Az ökológiai lábnyom

Az ökológiai lábnyom kifejezi, hogy adott technológiai fejlettség mellett egy emberi társadalomnak milyen mennyiségű földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához, valamint a megtermelt hulladék elnyeléséhez.

Óvd meg a környezetet! Utazz te is Telekocsival!

Sokat utazol? Akkor már biztosan tapasztaltad, hogy egyedül utazni drága és unalmas. Ráadásul még környezetszennyező is. A jó hír azonban, hogy van megoldás ezek ellen! Hogy mégis mi? Hát a Telekocsi rendszer.

Az üvegházhatás

A kertészetekben a korai zöldségeket az üvegházakban vagy fóliasátrakban termelik, mert ezekben melegebb van, mint kint. A nap sugárzása felmelegíti a talajt, a növényeket, de a meleg nem tud eltávozni, mert az üveg vagy a fólia visszaveri a kisugárzást

Tisztelt Érdeklődő!

Tájékoztatjuk Önt, hogy Miskolcon az alábbi időpontokban szervezünk regisztrált villanyszerelő képzést.

E.ON bekapcsolással kapcsolatos nyomtatványok

Az E.ON ellátási területén változtak az új bekapcsolással kapcsolatos nyomtatványok.

Tájékoztatás társasházi eljárásrend változásról

Az ELMŰ Hálózati Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. 2015. november 01. határnappal módosította a társasházak igénybejelentés kezelésével kapcsolatos eljárásrendjét.

Kérdések mért fővezetékkel kapcsolatban - mérőhelyi vezetékek keresztmetszete

A mérőhelyen alkalmazott vezetékek kivitelezésére, a vezetéket funkciójának függvényében több létesítést szabályozó előírás is megkötéssel él. A vonatkozó előírások figyelembevételével olyan vezeték keresztmetszetet kell választani, amely minden előírást kielégít.