Hírek

Halállal végződő áramütéses baleset

Tisztelt Partnerünk! Az E.ON területén történt halállal végződő áramütéses balesetről adunk hírt. A kivizsgálás során feltárt események és tények tanulságosak lehetnek mindannyiunk számára. Eset leírása: 2023.07.18-án 13:40h körül egy külsős villanyszerelő mérőhelyfelújítást végzett a Dunaszekcső, Gálhegy 6 hrsz ingatlanon. Utolsó szerelési lépésként a fali tartónál megbontotta a régi MLC 25/10 leszálló csatlakozóvezetéket, majd össze szerette volna kötni az újólag kiépített csövezésbe befűzött új NFA2X16 leszálló vezetékkel.

E.ON HMKE hírek – Inverterlista változása

Tisztelt Kivitelező Partnerünk! 2023. augusztus 1-től változik az alkalmazható inverterek listája. Az elosztói szabályzat módosítása* előírja, hogy a 2,5 kVA teljesítmény feletti invertereknek a szabványmegfelelőségen kívül a következő feltételeknek is igazoltan meg kell felelniük:

Egységes minősített szerelői rendszer indulása az E.ON áramhálózati DSO-k területén

Egységes minősített szerelői rendszer indulása az E.ON áramhálózati DSO-k területén Örömmel adunk hírt az egységes Minősített szerelői rendszer 2023. július 1-jei indulásáról, amely alapjaiban épít a korábbi E.ON partneri rendszerre és az ELMŰ ajánlott szerelői rendszerre (ASZR) is. Az új megnevezés célja, hogy ez által is erősítsük az új pályázati rendszerben részt vevő szerelők iránti bizalmat, akik a MEEVET megújult szerelői ajánló oldalára is fel fognak kerülni.

E.ON HMKE hírek

Tisztelt Kivitelező Partnerünk! Ügyfeleink érdekében a háztartási méretű kiserőművek készre jelentésére a korábban meghatározott 2023. június 30.-i időpontot 2 hónappal meghosszabbítjuk.

3 fázisú igények kezelés - regisztrált szerelői tájékoztatás

Tisztelt Partnerünk! Az alábbi figyelem felhívással szeretnénk tájékoztatni Önt. A 3 fázisú igények esetén javasoljuk a teljesítményeket a fázisok között szimmetrikusan elosztani a STANDARD ügyintézés érdekében!

ASZR működés 2023 július 1-től

Tisztelt Partnereink! A félreértések, valamint a téves információk terjedésének elkerülése érdekében az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önöket az E.ON elosztói engedélyes ellátási területeire vonatkozó új zárópecsétbontási jogosultsággal összefüggésben. Kérjük, hogy az alábbiakat fokozott figyelemmel olvassák el!

check lista bevezetése E.ON ellátási területén és fontos információk társasházi munkákhoz

Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a MEE VET együttműködésével az E.ON ellátási területén a mérőhelyek átvételénél bevezetésre került a mérőhelyi check lista. E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. területén teljes körűen a check listát alkalmazzák. Az ELMŰ Hálózati Kft. területén a pesti részen a Bedax Kft., a budai részen az MSZ Mérésügyi Szolgáltató Kft. továbbra is a hibalistát alkalmazza, de a hibalistán a check listán szereplő kódokat tüntetik fel.

Méréstechnikai tájékoztató

Tisztelt Partnerünk! A regisztrált szerelői működéssel rendelkező kört érintő, aktuális információkat szeretnénk megosztani Önnel. A MEE VET honlapon az E.ON hírek menüpontra kattintva elérheti ezt a dokumentumot. Hírek (meevet.hu) Az elkészített dokumentumok rövidek, tömörek, lényegre törőek, kinyomtathatóak.

Változások az E.ON és ELMŰ plombabontási rendszerében

Tisztelt Partnerünk! Tájékoztatjuk az E.ON zárópecsétbontási rendszerek integrációs folyamatában bekövetkezett változásokról. Az új plombabontási rendszert 2023. július 1-jei kezdettel léptetjük életbe, így a jelenleg aktív E.ON Partneri és ELMŰ ASZR jogosultságok érvényességi ideje egységesen 2023. június 30.

Védőcső

Tisztelt Partnereink! E.ON ellátási területén a védőcsövekkel kapcsolatban az alábbi iránymutatás került kiadásra.