Változások E.ON ellátási területén 2017. 07. 01-től

2017-06-26

Plombabontás:

2017.07.01.-től elindítjuk az új eljárás rendet, mely arra az esetekre szól, amikor nincs plombabontási jogosultsága regisztrált villanyszerelőnek.

(Együttműködési megállapodás + érvényes FAM mérőhelyi vizsga + érvényes bevizsgálási jegyzőkönyv a FAM szerszámokra), és az E.ON szerelőink szedik le a záró pecséteket.

Ezekben az esetekben feszültség mentesítést fogunk végezni a záró pecsét eltávolítással egy időben, és még aznap a munkálatok befejeztével a mérőhelyet lezárjuk és feszültség alá helyezzük. Ennek a költsége jelenleg KIF esetén földkábel esetén: 13758 Ft+áfa, légkábel esetén 11698 Ft+áfa , melyet a az ügyfélszolgálat az ügyfél számára utólag kiszámláz! Kérjük az alábbiakról az ügyfeleket tájékoztassák a megbízás előtt!

A fél éves türelmi időszak alatt közel 600 kivitelező szerezte meg E.ON területére a plombabontási jogosultságot!

Így számukra a biztonságos munkavégzés mellett a gyorsított eljárásra is felhatalmazást kaptak - telefonon történő plombabontási igénybejelentés mérőhely korszerűsítés esetén-, illetve a részükre szóló ügyfél megbízások sem okoznak a későbbiekben plusz költségeket.

A plombabontással nem rendelkező regisztrált szerelők ennek a fogyasztói szolgáltatásnak az igényét továbbra is a plombabontási igénybejelentő nyomtatványon jelezhetik! Az eljárás ugyanúgy történik, mint az eddigi időszakban!

  • Társasházi mérőhelyi munkák esetében azonban 2017. július 01.től plombabontást csak plombabontási jogosultsággal rendelkező regisztrált szerelő végezhet. Az EON szerelői nem fognak záró pecséteket leszerelni. Azaz azok a regisztrált szerelők akiknek nem lesz plombabontási jogosultságuk azok nem végezhetnek plombabontással járó munkákat a társasházi lakások mérőhelyein!

 

  • 2017. júliusától a MEEVET honlapján megjelentetjük, és külön listában szerepeltetjük az ügyfelek felé ajánlott plombabontással rendelkező regisztrált szerelők kilétét!

Célunk, hogy a munkabiztonsági feltételek mielőbb teljesüljenek, és szeretnénk Partnereinket motiválni, hogy a jogosultságok megszerzésével több megbízást kapjanak.

Kivitelezői nyilatkozat nyomtatvány:

2017.07.01-től a csatolásban lévő Kivitelezői nyilatkozatot kell használni. Türelmi idő 30 nap, 2017.08.01-től csak a csatolásban lévő nyomtatvány fogadható el.

Figyelemfelhívás:

Abban az esetben, amennyiben teljesítmény növekedést adnak be és HMKE mérő van a helyszínen, kérjük jelezzék az igénybejelentő nyomtatványon is, hogy az ügyfélszolgálati és műszaki kollégáink fel tudjanak készülni az ilyen jellegű igények kezelésére!

Üdvözlettel:

Soósné Kropp Tünde

Kivitelezői nyilatkozat