Új bekapcsolás átfutási idejének csökkentése ( Kiegészítés)

2021-12-17

Tisztelt Partnerünk!

A 2021.12.15-én kiküldött hírlevelünkkel kapcsolatosan érkeztek kérdések felénk, melynek tisztázása érdekében szeretnénk kiegészíteni a hírlevél tartalmát az alábbi megjegyzéssel:

Zártkert/külterület esetében a hálózat az 1x16 A igényelt teljesítményt tudja biztosítani előzetes felülvizsgálat nélkül. Ennél nagyobb igény esetén szükséges felülvizsgálni a hálózat terhelhetőséget, azaz előzetes igényt indítunk, mely meghosszabbítja a bekapcsolás folyamatát.

Az E.ON (Észak-dunántúli és Dél-dunántúli Áramhálózati zrt.) területén működő Csatlakozási szakterület folyamatosan dolgozik azon, hogy az új bekapcsolások átfutási idejét a lehető legalacsonyabb szintre csökkentsék és a megjelenő piaci trendek hatását kezeljék.

Regisztrált villanyszerelői partnereink felé az alábbi kéréssel fordulunk, ami a céljaink elérésében nagy segítséget nyújt számunkra.

  • Amennyiben az ügyfél az ingatlan helyét tekintve külterület/zártkertre kívánja beadni a villamos energia igényt, akkor javasoljuk az 1x16A igényelt teljesítménynél nem nagyobb igényt megadni (ha nem indokolt), így gyorsabb az átfutási idő  (30 vagy 70 nap) mert „STANDARD” igényként kezeljük.

Továbbá kérjük alábbi feltételek teljesülését figyelembe venni:

  • A meglévő E.ON tulajdonú, közcélú hálózat keresztmetszete minimum 4x50mm2
  • Az igényelt csatlakozó vezeték nyomvonal hossza nem haladja meg
    • földkábel esetén az 50 m-t,
    • 1 fázisú légvezeték esetén a 40m-t,
  • A villamos energia igények során benyújtandó dokumentumokat kérjük, hiánytalanul és megfelelően töltsék ki!
  • 3 fázisú igények esetében támogatott a szimmetrikus teljesítmény igény. Azonban ha ez nem tartható, akkor a fázisok közötti legnagyobb teljesítmény eltérés 40A lehet!

Köszönjük együttműködését!