Tájékoztató az E.ON ellátási területén bevezetendő változásokról

2016-12-23

Tisztelt Partnerünk!

Elérkezett az év vége, és a jövő évre vonatkozó terveinket és elképzeléseinket szeretném pár mondatban összefoglalni!

Ez évben nagyon sok változás történt a technológiai kivitelezések terén és folyamat szintű működésünkben, ami a regisztrált villanyszerelők munkavégzését is érintette.

Ezekről a változásokról a képzéseken és Hírlevél küldeményekben adtunk értesítést!

Nagyon sok e-mail és telefonos megkeresés érkezett, és örömmel tapasztaltuk, hogy a minőségi munkavégzés érdekében történő kommunikáció egyre javul!

A jövőben is erre nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni, mert sok múlik a fogyasztóink részére, Önök által adott korrekt tájékoztatáson, amivel az ügyfél elégedettséget tudjuk növelni!

2016.októberében küldtem ki azt a tájékoztatást, mely az E.ON területére vonatkozó plombabontási feltételekről szólt.

Az abban közölt kitétel, miszerint:

„2017.01.01.-től szeretnénk elindítani azt az új eljárás rendet, mely arra az esetekre szól, amikor nincs plombabontási jogosultsága regisztrált villanyszerelőnek, és az E.ON szerelőink szedik le a záró pecséteket.

Ezekben az esetekben feszültség mentesítést fogunk végezni a záró pecsét eltávolítással egy időben, és még aznap a munkálatok befejeztével a mérőhelyet lezárjuk és feszültség alá helyezzük. Ennek a költsége ügyfél számára ~ 15 000 Ft.”

Alaposan átgondoltuk ennek a várható változásnak a hatását, és az a döntés született, mely figyelembe veszi az ügyfelek, az Önök és az elosztói engedélyesek érdekeit!

  • 2017. jan. 01-től még nem vezetjük be a fenti feszültség mentesítést, csak abban az esetben, ha azt a plombabontással nem rendelkező regisztrált szerelő kéri, mert a munkavégzés típusa megkívánja, és ennek a fogyasztói szolgáltatásnak az igényét jelzi a plombabontási igénybejelentő nyomtatványon! Az eljárás ugyanúgy történik, mint az eddigi időszakban!
  • Azonban 2017. július 01.től plombabontást csak plombabontási jogosultsággal rendelkező regisztrált szerelő végezhet. Az EON szerelői nem fognak záró pecséteket leszerelni. Azaz azok a regisztrált szerelők akiknek nem lesz plombabontási jogosultságuk azok nem végezhetnek plombabontással járó munkákat!
  • Ezért fél év türelmi időt adunk azok számára, akik a területünkön szeretnének plombabontás (majd zárás)  jogosultsággal élni, hogy szerezzék meg az ehhez szükséges feltételeket!

Jelenleg kb. 200 kivitelező van, aki rendelkezik ezzel a joggal, és a dömping szerű FAM oktatás és vizsgáztatás segítségével fél év alatt megtöbbszöröződhet!

  • 2017.júniusában felülvizsgálatra kerül az aktuális plombabontási jogosultsággal rendelkezők köre, és a MEEVET honlapján megjelentetjük külön listában az ügyfelek felé ajánlott plombabontással rendelkező regisztrált szerelők kilétét!

Célunk, hogy a munkabiztonsági feltételek mielőbb teljesüljenek, és szeretnénk Partnereinket motiválni, hogy a jogosultságok megszerzésével több megbízást kapjanak.

A biztonság mellett a gyorsított eljárásra is felhatalmazást kapnak, illetve az ügyfélnek sem kerül plusz költségébe ez a szolgáltatás.

2017.01.01.-val kezdődően az E.ON Dél-dunántúli területén működő regisztrál villanyszerelői kör számára lehetőség nyílik  mérőhely átalakítás, korszerűsítés esetén plombabontás telefonos bejelentéssel történő  ügyintézésre! Erről az értesítés az érintett résztvevői körnek megküldtük!

2017.február 01. teljes Dunántúli területen, az együttműködéssel rendelkezők számára,   

      2017.március 01. teljes E.ON területen, az együttműködéssel rendelkezők számára.                      

2017.április egész E.ON területen az aktualizált FAM dokumentációkkal rendelkező plombabontásra jogosult szerelők számára!!

További várható változás a jövő évben ügyintézés gyorsítását segítő on-line elérhetőség a regisztrált szerelők számára, ami az igénybejelentések  kezelését egyszerűsíti, illetve tervezzük a negyedévente tartandó „Road-show” találkozókat, ahol a szakmai kérdéseket megbeszélhetjük!

Remélem felcsigáztuk érdeklődését az új lehetőségek és a tervezett újítások ismertetésével!

Köszönjük eddigi együttműködését!

Békés, boldog, karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új évet kívánok!

Soósné Kropp Tünde