Tájékoztatás ELMŰ tervbírálati rendjében történt változásról

2022-05-11

Tájékoztató a szakmagyakorlási jogosultsággal rendelkező tervezőknek, akik műszaki feladatai kapcsán a fogyasztók villamosenergia-ellátáshoz szükséges mérési terveket készítenek és nyújtanak be az ELMŰ Hálózati Kft. szolgáltatási területén a Méréstechnika és energiaellenőrzés Osztályára.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy cégünk az idősoros elszámolású felhasználó fogyasztásmérése kapcsán készített mérési terveket, 2022. április 29-től megváltozott kapcsolattartási e-mail címen várjuk. A korábbi e-mail cím megszűntetése folyamatban van, addig is automatikus üzenetben tájékoztatjuk a kivezetésre kerülő e-mail címre küldött e-mail feladóját a megváltozott címmel kapcsolatban.

Az idősoros ügyfélkörhöz tartozó méréstechnikai terveket ezt követően, az ELMŰ Hálózati Kft. ellátási területén a meresiterv@aram.eon.hu e-mail címre, kérjük megküldeni.

A megküldött mérési tervvel kapcsolatos tartalmi elvárások (az ELMŰ Hálózati Kft. ellátási területén) a felhasználói villamos berendezés mérési terv követelménye – idősoros felhasználói kör számára dokumentumban került összefoglalásra, amely kattintás után word formátumban letöltődik.

A formai elvárásunk, hogy a megküldésre szánt elektronikus állomány(ok) PDF formátumú(ak) legyen(ek) és a csatolmány(ok) teljes mérete -a levelezőrendszer kapacitása végett- ne haladja meg a 10 MB-ot.

A jóváhagyott terv érvényessége jóváhagyás napjától számított két év.

Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy az 564. számú kivitelezői nyilatkozatok és a profil elszámolású felhasználói fogyasztásmérések kapcsán ügyrendünk nem változik. A kivitelezői nyilatkozat esetében a kiadott MGT-n feltüntetésre kerülő kapcsolattartónak, a profil elszámolású mérési tervek kapcsán a területileg illetékes Régió Központnak kerül benyújtásra.

ELMŰ Hálózati Kft.
Méréstechnika és energiaellenőrzés