Segédoszlopos bekapcsolások az Elmű Hálózati Kft és ÉMÁSZ Hálózati Kft ellátási területén

2016-09-08

Tisztelt Vállalkozók!

A kisfeszültségű szabadvezetékes felhasználói csatlakozás során létesített segédoszlopok alkalmazás szabályozásának témakörével kapcsolatban a közelmúltban több kérdés, észrevétel merült fel. A tevékenységet és a szabályozást áttekintve megállapítottuk, hogy a gyakorlat nem minden esetben felel meg a jelenleg érvényben lévő és megfelelő szabályozásnak.

Szükségesnek tartjuk, hogy a szabályozás és a gyakorlat ne térjen el egymástól, ezért a felmerült kérdéseket és problémákat megvizsgáljuk, és a vizsgálat eredményétől függően várhatóan a jövő év elejétől egy módosított szabályozás lép majd életbe.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az új szabályozás kihirdetéséig a jelenleg hatályos szabályozásnak megfelelő gyakorlat marad érvényben. A bekapcsolások során végzett eljárást továbbra is a hosszú évek óta változatlan szabályok szerint kell elvégezni. Tehát a jövő év elejére várható új szabályok kihirdetéséig változás nincs. A gyakorlat lényege, hogy a kivitelező felelős nyilatkozata alapján történik az átvétel.

A módosított szabályok tartalmáról és azok életbelépéséről természetesen időben tájékoztatást fogunk adni.

Tisztelettel:

Elmű Hálózati Kft, és Émász Hálózati Kft.