Plombabontási jogosultság változás

2016-12-15

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, és figyelem felhívással élni, hogy társaságunk ellátási területén 2017. január 1-t követően, regisztrált szerelői minősítés alapján elosztói engedélyesi zárópecsétet eltávolítani a továbbiakban nem szabad. E tiltás fokozottan vonatkozik a meglévő felhasználási helyek azon körére, ahol még ajánlott szerelői feljogosítással sem kezdhető meg a tevékenység.

(a teljesség igénye nélkül ilyenek például a zárópecsét hiányos állapotok, szerződés szegés gyanújának esetei stb…)

Zárópecsét bontási tevékenységet, csak az ELMŰ Hálózati Kft-nél , és az ÉMÁSZ Hálózati Kft-nél vizsgázott Ajánlott szerelő végezhet , aki a Telecentrumba történő előzetes telefonbejelentést követően erre bontási engedélyt kapott.

E tiltás fokozottan vonatkozik a meglévő felhasználási helyek azon körére, ahol még ajánlott szerelői feljogosítással sem kezdhető meg a tevékenység.

(a teljesség igénye nélkül ilyenek például a zárópecsét hiányos állapotok, szerződésszegés gyanújának esetei stb…)

A regisztrált villanyszerelőknek, új mérőhely létesítésre vonatkozó, zárópecsét bontást nem igénylő , kivitelezési tevékenységi köre nem változik., tehát tipizált új mérőhelyeket továbbra is kivitelezhetnek.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előzetes engedély nélkül elvégzett zárópecsét bontás, felhasználói szerződésszegésnek minősül, mely a kellemetlenségen felül a felhasználónak súlyos anyagi terhet is okozhat. Minden ilyen esetben az etikai kódex alapján kizárjuk az érintett regisztrált villanyszerelőt a MEE VET regisztrált villanyszerelő vállalkozói rendszeréből.

Kérjük, hogy jövőbeli munkavégzésük során erre fokozottan legyenek tekintettel!

ELMŰ Hálózati Kft.                                         Magyar Elektrotechnikai Egyesület

ÉMÁSZ Hálózati Kft.                                       Villamos Energia Társaság