nem elzárt kezelőtérbe kerülő méretlen fogadó és főelosztó berendezések esetében a kizárólagos őrizet biztosítása

2022-05-18

Tisztelt Partnerünk!
Az alábbiakban küldjük a HENSEL tájékoztatóját a nem elzárt kezelőtérbe kerülő méretlen fogadó és főelosztó berendezések esetében a kizárólagos őrizet biztosításáról.

A méretlen fogadó és főelosztó berendezések a Hensel ENYMOD (Mi) termékkörének elemeiből felépíthetőek. Az ilyen amelyekből összeállított berendezésekkel már közel 30 éve találkozni lehet társasházak kapualjaiban, kukatárolóinál.

Az Mi szekrényeknél a kizárólagos őrizet biztosítására a Hensel kialakított egy kiegészítő készlet családot.

Ez a család kilenc készletből áll. Típusjelük Mi EZ XX, ahol az XX helyén megjelenő számok arra a szekrényméretre utalnak, amelynél az adott készlet alkalmazható.

A „Kiegészítő készlet kiválasztó_Hensel.pdf.” segédlet segítséget nyújt az egyes Mi szekrényekhez tartozó kiegészítő készlet kiválasztásában.

A kiegészítő készletek alkalmazását segíti a „Kiegészítő készletek – elvi szerelési példák.pdf” .” anyag, ami két példán keresztül mutatja be a kiegészítő készletek tartalmát és azok szerelését.

A kizárólagos őrizet biztosítása egyes esetekben a már felszerelt fogyasztásmérő szekrények esetében is feladatként jelentkezhet.

Ennek a feladatnak a megoldására, az Elosztóhálózati Engedélyesek kérésére a Hensel kidolgozta azokat az eljárásokat és biztosítja azokat az elemeket, amelyekkel ez a feladat megoldható.

Mivel az elmúlt 30 év alatt nagyon sok, különböző kialakítású Hensel fogyasztásmérő szekrény került felszerelésre, így itt komplett készletek kialakítására nincs mód, ezért a konkrét, kiegészítésre váró mérőszekrény mérete és eredeti típusa alapján a „Mérőszekrény átalakító KIT-ek.pdf” segítségével lehet a szükséges elemeket kiválasztani.

Mind az ENYMOD (Mi) szekrények, mind a már felszerelt fogyasztásmérő szekrények kizárólagos őrizet alá vonásának biztosítása alkalmas kiegészítő készletek és elemek, valamit egyéb, az új mérőszekrényekhez alkalmazható kiegészítők - mit például kiemelő lábak, plombacsavarok, stb. -, Nagykereskedő Partnereinknél elérhetőek, megrendelhetőek.

HENSEL Hungária Villamossági Kft.