$.validate({ lang: 'hu' });

Kivitelezési dokumentációk kezelési rendje

2020-03-03

Tisztelt Partnerünk!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.03.09.-től a mérési terv bemutatását nem igénylő, társaságcsoportunk által egyszerűsített eljárásban kezelendő 564-es számú kivitelezői nyilatkozat alapján elfogadható kivitelezői dokumentációk kezelésének rendje megváltozik az ELMŰ Hálózati Kft., illetve ÉMÁSZ Hálózati Kft. ellátási területein.

Egyszerűsített eljárás keretein belül kezelhető ügyek:
Nem kell a tervet bemutatni kisfeszültségű csatlakozás esetén, ha a felhasználó a mérőhely kialakítását regisztrált villanyszerelővel/ajánlott szerelővel végezteti, aki csatlakozási pontra telepített, igényelt teljesítményhez illesztett, villamosan méretezett, elszámolási módnak és tarifális igénynek megfelelő, és az elosztói engedélyes által elfogadott, rendszer-engedéllyel rendelkező tipizált fogyasztásmérő szekrényt alkalmaz. Ebben az esetben a regisztrált villanyszerelő által készített nyilatkozat szolgáltat adatot a méréskiépítésre vonatkozóan. A mérőhelyet csatlakozási ponton, kisfeszültségű földkábeles csatlakozás esetén az ingatlan közterületi határán, vagy attól egy méter távolságon belül kell kialakítani. Az 564-es számú kivitelezői nyilatkozat, valamint az ehhez kapcsolódó követelmények az alábbi elérhetőség „Kapcsolódó dokumentumok” – című menüpontja alól tölthetőek le.


https://elmuhalozat.hu/tudnivalok/fogyasztas-es-fogyasztasmeres/fogyasztasmeres
Az ELMŰ hálózati Kft., illetve ÉMÁSZ Hálózati Kft. ellátási területein rendszerengedéllyel rendelkező fogyasztásmérő szekrények listáját az alábbi elérhetőségeken tekinthetik meg.

https://elmuhalozat.hu/tudnivalok/minositett-keszulekek/tipizalt-fogyasztasmero-szekrenyek
https://emaszhalozat.hu/tudnivalok/minositett-keszulekek/tipizalt-fogyasztasmero-szekrenyek

A korábban a Méréstechnikai és mérőellenőrzési osztály által elbírált kivitelezői nyilatkozatok 2020.03.09.-től a Hálózathasználati Osztály által kerülnek véleményezésre. Kérjük Önöket, hogy a fenti dátumot követően az 564-es számú kivitelezői nyilatkozatot, valamint az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat
Áramváltók műbizonylata
Tipizált fogyasztásmérő szekrény dokumentációja
Adatátviteli út biztosításáról szóló nyilatkozat
Helyszínrajz
a műszaki-, gazdasági tájékoztatón feltüntetett illetékes szerződéskötőnek legyenek kedvesek megküldeni elektronikus úton

A méréstechnikai kiviteli tervek elbírálásának módja nem változik. Ezeket továbbra is a Méréstechnikai és mérőellenőrzési osztály számára szükséges megküldeni a meresiterv@elmu.hu e-mail címre.
Üdvözlettel:
Méréstechnika és mérőellenőrzési osztály
Budapest, 2020. március 2.