Ideiglenesleszerelés és végleges igény együttes kezelése

2018-06-28

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk Önt az alábbi információkról.

Az ügyfélszolgálati munkatársak minden végleges igényt bedolgozása előtt minden esetben ellenőrizni fogják az igényen szereplő címen/ hrsz-en van-e a nyilvántartásunkban meglévő ideiglenes felhasználási hely.

Ha van ideiglenes mérés a felhasználási helyen akkor a végleges igény indításával egyidőben az ideiglenes mérő leszerelésére is ki adják a munkautasítást.

A végleges bekapcsolással egyidőbe az ideiglenest le kell szereltetni, nem maradthat ideiglenes bekötés a felhasználási helyen.

Amennyiben a szerződő fél megegyezik az igénybejelentővel, akkor az ideiglenes mérő leszereléséhez nem kell külön fogyasztói szolgáltatási megrendelőt benyújtani, hanem a végleges igénybejelentő nyomtatványra kerüljön az ideiglenes megszüntetésére vonatkozóan egy szöveges rész (B lap 9. pontja), amivel a felhasználó a végleges igénnyel együtt megrendeli az ideiglenes mérő leszerelést is.

2018.06.30.-ig a régi nyomtatványon leadott igénynél is alkalmazható az eljárás.  2018.06.30.-a után csak az új típusú nyomtatványon fogadható be az igénybejelentés.

Az együtt kezelés miatt, az újbekapcsolási igényt a szerződés elkészítése után mi kipostázzuk az ügyfélnek, amit aláírásával vissza kell juttatnia.

Az ideiglenes mérő leszerelése és a leszerelési munkadíj számlázásra kerül.

Ha az igénybejelentő és az ideiglenes mérővel rendelkező szerződő fél nem azonos, akkor meg kell érdeklődni az ügyfélszolgálaton, hogy az ideiglenesre ki van- e adva a leszerelés.

  1. ha ideiglenes leszerelés ki van adva, akkor a végleges igény befogadható/indítható.
  2. ha nincs kiadva az ideiglenes leszerelés rendelés, akkor
  •              abban az esetben, ha az ideiglenes szerződés lejárt, vagy igénybejelentéstől számított 3 hónapon belül le fog járni, akkor a végleges igény befogadható/indítható.

A végleges igénnyel egyidőben az ideiglenes leszerelést is el kell indítanunk. Ebben az esetben az ideiglenes leszereléshez nem kell külön nyomtatványt kérni. Az ideiglenes méréssel rendelkező ügyfélnek tájékoztató levelet küldünk.  

  •              abban az esetben, ha az ideiglenes szerződés több mint 3 hónap múlva fog lejárni, akkor a végleges igénybejelentést el utasítjuk az alábbi szöveggel:

„A felhasználási hely jelenleg ideiglenes méréssel ellátott. Igényét abban az esetben tudjuk elfogadni, ha az ideiglenes mérés megszüntetési szándékát a szerződő felünk jelezi felénk. „

A végleges igényhez kapcsolódó rendelés bekapcsolás és leszerelési időpontját az időpont egyeztető munkatársunk fogja jelezni!  

Amennyiben más a beruházó és más az építtető és egy harmadik fél lesz a fogyasztó, építkezéseknél település név és hrsz szerepel, később már utca is házszámmal az ügyfélszolgálatok munkatársai a legnagyobb odafigyeléssel sem tudják kiszűrni az egyezőségeket, ebben az esetben kérjük az Önök segítségét, mert Önök tudnak a leghatékonyabban eljárni.

A helyszínen történő megjelenés során, fel tudják mérni, h ott még létezik-e ideiglenes vételezés, és tisztázni tudják az ügyféllel, hogy kinek a nevén került bekötésre, amit a végleges igénybejelentőn lesz lehetőség feltüntetni.

Ezzel is segítik az ügyfél kérését és megkönnyítik a munkatársaink munkáját!

Köszönjük együttműködésüket!

Áramhálózatra kapcsolás igénybejelentése, Csatlakozási műszaki adatlap

E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.

Áramhálózati osztály