$.validate({ lang: 'hu' });

HMKE hálózatra kapcsolása

2020-04-02

Tisztelt Partnerünk!

Az E.ON Hungária csoport vállalatai, ezen belül a villamos energia elosztói engedélyesei mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kialakult helyzetben is biztosítsák a folyamatos energiaellátást. Mindemellett megteszünk minden tőlünk telhetőt ügyfeleink, partnereink és munkatársaink egészségének megőrzése érdekében.

Ez alapján született meg elsők között az a döntésünk, hogy felfüggesztettük a háztartási méretű kiserőművek (HMKE) hálózatra kapcsolását.

A megfelelő biztonsági óvintézkedések kidolgozását és bevezetését követően 2020. április 6-tól a HMKE hálózatra kapcsolása adott feltételek mellett újra elérhető lesz.

A korábban már megismert eljárásrendünkhöz képesti változások:

Mérőhelyi tevékenység Mérőhely elhelyezkedése
Telekhatáron kívül megközelíthető Telekhatáron belülről megközelíthető
Ingatlan nem lakott Ingatlan lakott
Szabadtér Lakásban
Lakossági újbekapcsolás igen igen igen nem
Nem lakossági újbekapcsolás igen igen igen nem
HMKE bekapcsolás igen igen igen nem
3 hónapon túli és normál visszakapcsolás csak munkaidőben H-P (7,30-15,30) igen igen igen igen

-              Valamennyi HMKE hálózatra kapcsolás során kerülni kell minden személyes kontaktust, ügyelni kell a helyszínen tartózkodóktól való biztonságos távolságra

-              Az munka elvégzése során eltekintünk az egyes dokumentációk aláírásától, legyen ez akár elektronikus felületen vagy papíron

-              Épületen belül vagy zárt térben található invertert jelen helyzetben a bekapcsolást végző szerelőinknek nem kell a helyszínen ellenőriznie, annak adatlapjáról és a szerelő számára szabadtérben

nem ellenőrizhető részeiről   előzetesen fényképet fogunk bekérni a készre jelentéshez. Ezen fényképek a helyszínre érkező szerelőink részére átadásra kerülnek

-              Az inverteren szükséges kapcsolásokra vagy a kijelző leolvasására a bekapcsolást végző szerelő az ügyfelet, vagy annak megbízottját, meghatalmazottját fogja megkérni.

Kérjük, hogy az igénybejelentő, illetve a készre jelentő nyomtatványon tüntessék fel az ingatlanra és a mérőhelyre vonatkozó kiegészítő információkat is, ha még most tervezik beadni az igényeket!

Pl. Ingatlan: lakott/ lakatlan/ üres telek stb. Mérőhely helye: közterületen/épületen belül/épület oldalfalán/telekhatáron/kerítés vonalában stb.

Ez rendkívül fontos információ számunkra a jelen helyzetben.

Kérjük, a későbbi ügyintézések gyorsítása érdekében adják meg az ügyfél, illetve a meghatalmazott regisztrált szerelő telefonos elérhetőségét, amin keresni tudják majd kollégáink (pl. időpont egyeztetéshez).

Amennyiben az adott telepítés helyszíne hatósági karantén alatt van, úgy annak a HMKE rendszernek a hálózatra kapcsolását későbbi időpontra halasztjuk.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az eddig beérkezett készre jelentéseket folyamatosan tudjuk teljesíteni.

E.ON Hálózati Tudásmenedzsment osztály