Háztartási méretű kiserőművek (HMKE) engedélyezés

2021-05-13

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk, a háztartási méretű kiserőművek megnövekedett ügyféligények kielégítésével kapcsolatos ügyintézésünkről.

HMKE üzembe helyezési folyamat az igénybejelentéstől hozzávetőlegesen 65 napot igényel.

Ehhez az átfutási időhöz is hozzáadódik, amíg az ügyfél oldali feltételek teljesülnek, a szükséges dokumentumokokat beküldik.

Az általunk vállalt határidők:

• Az igénybejelentést 30 napon belül megválaszoljuk.

• Az csatlakozási dokumentáció kivonatra választ küldünk 15 napon belül.

• A készre jelentés benyújtása után 15 napon belül módosított hálózathasználati szerződést küldünk, és ügyfelünket felkeressük időpont egyeztetés céljából a helyszíni munkavégzéshez.

• Szerelőink kiérkeznek a helyszínre: egyeztetés szerint.

Fontos kiemelni, hogy a mérőcserére csak abban az esetben kerülhet sor, ha a mérőhely korszerű és annak regisztrált szerelői ellenőrzése megfelelően megtörtént.

Célszerű az igénybejelentést és a csatlakozási dokumentáció kivonatot együttes beküldése. Az erre rendszeresített nyomtatvány bal felső részén tudja megjelölni a benyújtás típusát.

Az egyeztetett időpont abban az esetben változhat, ha szerelőinknek sürgősen az ellátásbiztonságot veszélyeztető, nem várt eseménynél, üzemzavarnál kell megjelenniük.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél rövidebb időn belül megválaszolhassuk a beérkező kérdéseket, és folyamatosan dolgozunk az igényeken és az üzembe helyezéseken.

Ennek ellenére sem garantálhatjuk, hogy a beérkező igénybejelentések mindegyike biztosan el tud jutni az üzembe helyezésig 2021.06.30. előtt.

HMKE otthonteremtési kivitelezési hírlevél

E.ON