GeoOrbital wheel

2017-07-14

Elkészült az első olyan kerékpár, amivel megtehetünk akár 30-80 km-t és szinte minden biciklihez kompatibilis. A bicikli 32 km/h-s sebességgel is képes haladni. De hogyan? A folyamat egyáltalán nem bonyolult és nem is időigényes: az első kerék helyére kell illeszteni a speciális kereket, majd az elektromos hajtást bekapcsoló gombot a kormányra kell szerelni, hogy mindig kéznél legyen. A fejlesztők ígérete szerint a gomb lenyomásával 6 másodperc alatt gyorsulhatunk fel 32 km/h-s sebességre, ami ráadásul egy kis lábrásegítéssel még növelhető is. Kétféle típus készült, az egyik 26, a másik 28, 29 colos kerék helyére illeszthető. A kisebbel több, mint 12 km-t, a nagyobbal pedig több, mint 20 km-t tudunk megtenni pedálozás nélkül, pedálozással pedig akár 80 km-t is. Az akkumulátor 500 wattos, de ha esetleg lemerülne, akkor is tovább tudunk menni, természetesen pedálozással.

És ha még nem lenne elég kényelmes, USB-kimenetet is szereltek rá, hogy telefonunkat is tudjuk tölteni útközben. Ha pedig azért aggódunk, hogy ellopják, az akksi ugyanazzal a kulccsal zárja le a kereket, mint amivel nyitja, de könnyedén leszerelhetjük a kereket és magunkkal vihetjük, hiszen tokot is gyártanak hozzá.
Egyetlen hátránya, hogy nem túl költséghatékony, kb. 900-1000$, ami nagyjából 180-200 ezer Ft-ot jelent. Emellé társul még a szállítási költség, ami nem sokkal kevesebb.

Mindenesetre praktikus és kreatív találmány, amelyet szívesen kipróbálna az ember.

 

Forrás: www.geoo.com