E-túra Budapesten

2017-08-02

Múlthéten ellátogattunk a Hop-On Hop-Off Budapest Március 15. téri üzletébe, ahol volt szerencsénk kipróbálni az e-rollert és az Airwheel-t. Nagyon élveztük, főleg, hogy szabadon garázdálkodhattunk a járgányokkal, persze csak a bolt közelében, ahol a panoráma is csodás.

Elsőként az e-rollert próbáltuk ki, amellyel közel 15,5 km/h-s sebességgel mentünk, persze különösen ügyelve a járókelőkre. Az elindításhoz a roller kormányoszlopán található kulcsos kapcsolót el kell fordítani úgy, hogy az akku töltöttségét jelző Led sor világítson.

Nagyon könnyű használni, jobb kezünkkel adjuk a gázt markolaton található elfordítható karral, a ballal pedig ugyanígy fékezni tudunk. Fordulni is könnyedén lehet vele, viszont mivel akkumulátorral együtt 150 kg-t nyom, átcipelni az úton nem egyszerű. A lábunk 20 cm-rel a föld felett van és éppen elegendő helye van, de mondjuk Michael Jordan-nek nem biztos, hogy túl kényelmes lenne. Mivel sík terepre tervezték, ha emelkedő következik, tanácsos leszállni róla. Bukósisakot mi nem használtunk, hiszen nem kötelező, de persze ártani nem árt.

Összességében azt mondhatjuk, hogy előnyös, hiszen könnyen és gyorsan eljuthatunk vele A-ból B-be, az akksi 55 km-t bír. Nem kell a zsúfolt 40 fokos buszban nyomorognunk, nem kell a dugóban ülnünk az Andrássy úton, hanem csak felpattanunk az e-rollerre és mehetünk is. Persze tény, hogy nem is olyan gyors, mint egy autó vagy egy busz, de a reggeli/esti csúcsforgalomban megközelíti a sebességüket.

Ha megjött a kedved a kipróbáláshoz, bátran ajánljuk a Hop-On Hop-Off Budapest Március 15. téri üzletét, ha pedig szeretnél magadnak egyet, kb. 1,5 millió Ft-ot kell rászánnod.

Az e-roller után az Airwheel következett, amelyet személy szerint nem élveztem annyira, mert nem éreztem elég stabilnak és biztonságosnak. Persze ezt is meg kell szokni, de elsőre mindenképpen furcsa, hogy a tested mozgásával irányítod a járművet: ha balra dőlsz, balra megy, ha hátradőlsz, hátra, illetve fékezel is vele. Nincs rajta semmilyen kar vagy gomb, csak te irányítasz. A kormányon lévő kijelzőn látod a sebességet, ami max 18 km/h lehet. Nekem 14 km/h volt a legtöbb, amivel tudtam menni. Nagyjából 30 km-t bír, de ez függ a vezető súlyától és a sebességtől is. Némi extrával is fel van szerelve, amit mi sajnos nem próbáltunk ki. Ilyenek az integrált bluethooth hangszórók, a beépített első-és hátsó világítás és az „Ambient” hangulatfények, amely az éjszakai túrák során érvényesül a legjobban. Amit még hasznos róla tudni, hogy vízálló és jóval könnyebb, mint az e-roller, hiszen ez „csak” 22 kg. Valamint nagyon hasonlít a segway-hez, de jóval olcsóbb, hiszen most akciós is, így 400 ezer Ft.

Nagy élmény, nagy kaland és semmibe sem kerül. Próbáld ki Te is!