E.ON Háztartási méretű kiserőművek (HMKE) engedélyezése

2021-02-16

Tisztelt Partnerünk

Tájékoztatjuk, hogy megjelent a HMKE engedélyezésekkel kapcsolatos új hírlevelünk, az E.ON honlapján, melyet ajánlunk figyelmébe!

https://www.eon.hu/hu/hmke.html

Módosult az elosztói szabályzat

2021.04.30. napját követően a 2,5 kVA feletti HMKE igénybejelentés kizárólag háromfázisú csatlakoztatással lehetséges.További információk

Nyomtatvány változás

Változik a készre jelentési nyomtatvány. 2021.04.01-től már csak az új készre jelentési és felhasználói nyilatkozatot fogadjuk el.További információk

Változik a mérőhelyi hiányosság utáni, megismételt HMKE készre jelentés

A HMKE üzembe helyezésének meghiúsulása után, a hiányosság elhárítását az alábbi nyomtatványok beküldésével jelezzék felénk:

-

Regisztrált szerelői nyilatkozat: Ha a meghiúsulás a mérőhelyi ellenőrzésen feltárt, mérőhelyi hiányosság miatt történt.

 

Új kivitelezői készre jelentési nyilatkozat: Ha a meghiúsulás oka kivitelezési hiányosság, akkor új készre jelentési nyilatkozat beküldése szükséges.

Komplex Túlfeszültségvédelem kialakítása

Kérjük, ügyeljenek a komplex túlfeszültségvédelem szabványos kialakítására. Eszerint a mérőhely közvetlen közelében túlfeszültségvédelmi eszköz elhelyezése szükséges.

További információk

Az inverter elhelyezése, hozzáférhetősége

Ha az inverter könnyen és veszélymentesen nem hozzáférhető, nem kezelhető, a háztartási méretű kiserőmű üzembe helyezése meghiúsul.

Összegyűjtöttük a legfontosabb kialakításra vonatkozó szabályokat.További információk

E.ON Hálózati Tudásmenedzsment