B-GEO tarifa változás az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területén 2021.09.01-től

2021-08-12

Tisztelt Regisztrált Szerelők!

Az egyetemes szolgáltatóváltáshoz kapcsolódóan az  MVM Next Energiakereskedelmi Zrt-től kapott tájékoztatás alapján 2021.09.01-től az ELMŰ Hálózati Kft., illetve az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ellátási területén alkalmazott B-GEO árszabás az egyetemes szolgáltatásban kizárólag azon ügyfelek részére érhető el, akik az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-vel mint egyetemes villamosenergia-szolgáltatóval 2021. augusztus 31-ig villamosenergia-vásárlási szerződést kötöttek a B-GEO árszabásra.

2021.09.01-től az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. egyetemes szolgáltatásban nem köt új villamosenergia-vásárlási szerződést a B-GEO árszabásra olyan esetekben sem, ha az igénybejelentő az ELMŰ Hálózati Kft vagy az ÉMÁSZ Hálózati Kft által kiadott hatályos műszaki gazdasági tájékoztatóval rendelkezik.

Ettől az időponttól a lakossági fogyasztók részére új hőszivattyúk működtetésére a B-GEO tarifa helyett csak a H-tarifa lesz elérhető. Versenypiacon vételező nem lakossági fogyasztók előzetesen egyeztessenek villamosenergia kereskedőjükkel a tarifa igénybevételének lehetőségéről.

Kérjük, hogy munkájuk során a fogyasztókat is tájékoztassák a változásról, és ezt az igénybejelentések benyújtásakor is vegyék figyelembe.

ELMŰ Hálózati Kft.

ÉMÁSZ Hálózati Kft.