Amit jó ha tud egy villanyszerelő a kábelbehúzásról

2017-10-16

Amit minden villanyszerelőnek tudnia kell a kábelbehúzóról…

A kábelbehúzás nehézségei

A kábelbehúzás bizony sok gonddal járó, türelmet igénylő folyamat, de a villanyszerelő munkák körülbelül 95 %-nál szükség van rá. A problémák, amik ezzel járnak, valószínűleg sok szakmabéli számára ismerősek: elakad, kígyózik a behúzó szalag a csőben, vagy a kevésbé merev behúzó szalag hosszabb távon kígyózik, így nem lehetséges a betolás. Ha a behúzószál nincs megfelelően összeszigszalagozva a vezeték/kábellel, vagy ha hosszú a behúzandó táv és sok benne a kanyar, akkor az egyre nagyobb súrlódás következtében az összeszigszalagozott rész elengedhet, további problémákat okozva ezzel. Nem beszélve arról, hogy maga a cső is lehet kanyargós, recés, érdes felületű, ami megint csak nehézséget jelent.

A kábelbehúzó technikai fejlődése

A XXI. század rohamos technikai fejlődése szerencsére a villanyszerelés szakmáját is elérte, így a kábelbehúzás is lényegesen egyszerűbbé, koordinálhatóbbá vált. A hozzáértés, szakmai tudás és leleményesség eredményeképp kifejlesztett kábelbehúzó eszköz minden szempontból tökéletesen megfelel az összetett, bonyolult feladatnak, így megkönnyíti a szakemberek munkáját.

Az ideális kábelbehúzó

A behúzószálnak ideálisan erősnek és rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy a hosszú, kanyargós csöveken is könnyedén át lehessen tolni, ne hullámosodjon. Nagy húzó- és szakítószilárdság is szükséges, meg kell felelnie a behúzandó csőszakasz hosszának és a kanyarok számának is. A hosszú élettartam is szempont, így a kopásállóság, sima felület, kémiai ellenállóság is szem előtt tartandó jellemzője ezen eszközöknek, ahogyan a balesetvédelmi szempontok is jelentősek.

A kábelbehúzás a villanyszerelési munkálatok számos lépésénél, sokféle helyen szükséges. Fontos, hogy már a munka megkezdése előtt felmérjük, milyen feladathoz milyen típusú kábelbehúzó az ideális. A Wiro kábelbehúzó a változatos méretválaszték, keresztmetszet, különböző anyag és hossz nagy választékából adódóan széles körben alkalmazható a különböző feladatoknál.

Miért jó megoldás a Wiro?

A beszakadt vezeték bizonyára sok szakmabéli számára ismerős fogalom. A WIRO behúzófej használata azonban elkerüli ezt a problémát. A speciális, rugalmas fej optimális alakjával, méretével megspórolja azt az időt, ami szigszalagozásra vesztegetne az ember. A gondosan tesztelt, TÜV-SÜD és KERMI által minősített, biztonságtechnikailag ellenőrzött eszköz gondos gyártás eredménye. A megbízhatóság és a minőség sok feleslegesen elpazarolt energiától, pénztől és időtől kíméli meg a WIRO kábelbehúzó használóját.

Legnagyobb előnyei:

- Gyors fej/vezeték, kábel csatlakoztatás.

- Minél nagyobb erővel húzzuk, annál nagyobb erővel szorít.

- Helyes használat esetén nem szakad be.

- Az áthúzást követően gyors szétcsatlakoztatás.

- Rendelkezik adapterrel, hogy a már meglévő készlethez is csatlakoztatható legyen.

Hogyan működik, hogyan kell használni?

A termék Youtube csatornáján található részletes oktató- és útmutató videó megtekintése után a termék használata egyszerű és eredményes lesz.

WIRO vezeték kábel behúzás

WIRO vezeték kábel behúzás kanyaros

Összefoglaló

A kábelbehúzás a villanyszerelési munkálatok sokszori velejárója. A kábelbehúzó minősége, használhatósága meghatározza a munka idejét, energiaigényességét is. Egy jól használható, kifogástalanul funkcionáló eszköz felbecsülhetetlenül értékes társa lehet a szakembernek, ezért nem mindegy, milyen típusút választunk. A legjobb választás minden bizonnyal a WIRO, hiszen  a legnagyobb szakértelemmel készített, a lehető legoptimálisabb használható fajta a piacon. Amennyiben még nem rendelkezik ilyennel, érdemes beszerezni itt!

Forrás: http://www.wiro.hu/