2016-05-02

Egyetlen tehén trágyájából 1000 kilowattóra villamos energia nyerhető évente. Amennyiben ezt az energiát felhasználja, úgy emellett közel 600 kilogramm üvegházhatású gázt is megtakaríthat. Csak Németországban évente közel 200 millió tonna trágya keletkezik, melynek energiaértéke 5 gigawatt. Ez például megfelel két Biblis atomerőmű teljesítményének.

Bővebb információkért olvassa el az alábbi cikket itt!

A trágya a tartós és az éghajlatra kedvezően ható ENERGIA üzemanyaga. A trágya nyújtotta teljes lehetőség kihasználásához, alkottuk meg a bert trágyafeldolgozó berendezést. A bert 100 százalékban a haszonállatok ürülékét használja és az eredmény magáért beszél. (Felhasználható: Marhatrágya, Disznótrágya, Szárnyas trágya, de akár is kommunális szennyvíz vagy vágóhíd hulladék jöhet szóba)

 

Kiegészítő jövedelem
A megújuló energiára vonatkozó törvény (EEG) szabályozza a nyilvános hálózatba történő szállítás díjazását az üzembe helyezéstől számított 20 évre vonatkozóan — ez egy biztos dolgot jelent!

 

Az energiaköltségek leválasztása
A nyilvános hálózatba történő szállítás mellett az előállított villamos energia és hő a saját igények kielégítésére is használható. Elképzelhető azonban a szomszédnak történő értékesítés is.

 

Az udvar értékének növelése
A trágyafeldolgozó berendezés a jövőbe való befektetést jelenti és sok évig fennmarad.

 

A trágyázási érték javítása
A trágya összetétele a kigázosítás után bizonyítottan nitrogénben dúsabb, jobban elérhető a növények számára, kevésbé agresszív és kevésbé büdös.

 

Alacsonyabb munkamennyiség
A berendezés méretétől függően napi 15 - 30 perc ráfordított idő már elegendő. Az egyszerű és robusztus technológia miatt csökken a karbantartási munkálat és a karbantartási ráfordítás.

 

Hozzájárulás a környezetvédelemhez
A bert trágyafeldolgozás zöld energia, decentralizált, nem használ megújuló nyersanyagot és nem jelent konkurenciát az élelmiszer- és takarmánytermesztésre nézve. A végtermék pedig minden esetben összeegyeztethető a környezettel.

 

A trágyafeldolgozás akkor érdekes az Ön számára, ha...

  • Ön legalább 120 tejelő tehénnel és szaporulattal rendelkezik.
  • az üzem fennmaradása a következő 10 évre biztosított.
  • lehetséges a villamos energia nyilvános hálózatba történő szállítása vagy
  • a saját „üzemi erőművének” köszönhetően függet lenné szeretné tenni magát.


 

Amennyiben igaz a fent említett pontok, érdeklődjön itt: Kovács László telefon: +36 20 935-6037